Протест на енергетици спря движението


Днес временно беше спряно движението по пътя Стара Загора – Казанлък. Съобщиха от пътната полиция, след като в района на с. Змеево протестиращи енергетици са блокирали трафика до 11:45 ч.

В началото на март от сдружението оповестиха три основни искания. Настояват държавата да спре плащането на въглеродните емисии от централите в Маришкия басейн до изграждането на завод за тяхното улавяне. Застават зад рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като земеделски и горски фонд, а не за индустриални цели. Обявиха се против планираната от 1 юли реформа, която ще доведе до “непосилни сметки за ток” на домакинствата у нас, припомня БНР.

Националният протест на земеделците продължава и днес.

Все още не стои въпросът за договаряне на справедливи обезщетения за работещите в държавния ТЕЦ 2 и трите рудника. „Твърди се, че няма да има съкращения“, но опасения сред хората има, се разбра от думите на Стоянов.

В ранния следобед колоната от протестиращи коли ще премине по Подбалканския път край Мъглиж и Гурково, за да стигне съседната Сливенска област. Планирано е на западния вход на Нова Загора движението да бъде блокирано отново за 90 минути около 17:00 часа.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.