Пациент получи генетично модифициран свински бъбрек


Лекари от болницата „Massachusetts General Hospital“ в Бостън са първите в света, които трансплантират бъбрек на човек, от генетично модифицирано прасе.

Пациентът е на 62 години и е служител на Министерството на транспорта на Масачузетс.

Рик Слейман от Уеймут (окръг Норфолк), който беше прикрепен към отдела по трансплантация на клиниката, свързана с Харвардското медицинско училище в продължение на 11 години.

Мъжът подчерта, че се е съгласил на трансплантация на свински бъбрек не само за да помогне на здравето си, но и за да „даде надежда на хиляди хора“.

Всеки ден 17 души умират всеки ден в Съединените щати, защото не са получили подходящ орган за трансплантация. 

В същото време бъбреците остават най-дефицитни в тази област.

Лабораторно сърце дава надежда на сърдечно болните

Новият орган е предоставен от „eGenesis„, компания, която отглежда прасета по специален начин за трансплантация на техните органи на хора.

Според лекарите бъбрекът се оказал сравним с човешкия.

генетично модифицирано прасе

Главният изпълнителен директор на „eGenesis„, Майкъл Къртис нарече пациента „истински пионер“, който помогна за създаването на „пробив в науката и трансплантацията“.

 

 

Ксенотрансплантация от животни на хора е правена два пъти преди, но няма дългосрочен ефект.

Пациенти, получили сърца от прасета, са починали няколко седмици след операциите. И двете операции са извършени в Медицинския център на университета в Мериленд.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.