Изкуственият интелект надхвърля интелигентността на цялото човечество


Илън Мъск – главен изпълнителен директор на „Тесла“, xAl, X (Twitterq), Starlinkр , публикува  своето мнение, в страницата си на социалната мрежа Х:

„До 2029г изкуственият интелект (AI)  може да надхвърли интелигентността на цялото човечество“

С мнението синякои еволюционни системи, включително технологичното развитие, напредват експоненциално, той всъщност се съгласява с прогнозата на футуриста и изобритател Рей Курцвайл.

В интервю той казва, че „макар изкуственият интелект все още да не е достигнал човешкият интелект, той може да го настигне през следващата година.

Всъщност до 2029 година тези технологии ще достигнат нивото на интелигентност  на всички хора взети заедно.“

Новият „GPT-5“ идва това лято

Още през 1999 година фоториста е направил тези прогнози, в своята книга „Епохата на духовните машини“.  В нея Курцвайл предлага „Закона за ускоряване на възвръщаемостта“, който гласи, че някои еволюционни системи, включително технологичното развитие, напредват експоненциално. 

Тогава Станфордският университет в САЩ провеждат научна конференция, на която осъждат тази прогноза.

Тогава учените се съгласяват само, такова развитие на изкуствения интелект може да се очаква чак след 100 години.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.