Задържана е марихуана за над 1 милион лева


На 19 март 2024 г., след получена информация от ГД БОП, полицейски служители от ОД на МВР Стара Загора са задържали голямо количество марихуана.

При проведената акция, на автомагистрала „Тракия“, те са спрели за проверка тежкотоварен камион с влекач. Камионът е бил с българска регистрация и е пътувал от София в посока Бургас. В кабината на камиона са пътували двама мъже – водач и спътник, съответно на 52 и 51 години. След извършено претърсване на тежкотоварния камион, полицаите откриват тайник в кабината. В него те намират съмнителни пакети. Същите са били вакуумирани, 66 броя на брой и са съдържали зелена, суха, тревиста маса. При направеният първоначален тест субстанцията е реагирала на марихуана. Общото тегло на откритото вещество при акцията на полицията е 70 килограма. 52-годишният водач и неговият спътник са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

На следващия ден Окръжна прокуратура – Стара Загора е повдигнала обвинение спрямо двамата. Същите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В съда ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. В момента се извършват разпити на свидетели, назначена е физическа експертиза и други процесоални действия по разследването, което е под надзора на ОП Стара Загора.

Само преди дни, на 11 март 2024г, в село Клокотници, област Хасковска, са задържани двама мъже по обвинение за държане и разпространение на марихуана. Акцията са провели отдел Наркотици при ГД БОП, заедно с БОП Хасково. Количеството задържана марихуана е било на стойнос 544 000 лева и е било пакетирано в 24 пакета, с общо тегло 27,200 кг.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.