В Русия продават китайски електромобил с два пъти по-голяма надценка


Руската автомобилна промишленост се „похвали“ с нов модел.

Това е „Сова 25“, сглобен от китайски части, продаващ се два пъти по-скъпо от оригинала, китайския „Wuling EV50“, но промотиран като „родно производство“.

Отдавна се знае, че руските модели се сглобяват с китайски части, заради западните санкции. Но, поне се дава информация за това.

Китай и Русия ще задълбочат сътрудничеството си

Русия наля милиарди рубли за производство на собствени модели автомобили, след изтеглянето на големите гиганти след започване на войната в Украйна.

ЕС и САЩ затегнаха санкциите върху редица важни компоненти.

Новият модел се сглоява в завода на компанията „Сова Моторс“ в Елабуг. Според техническите параметри, колата е 2.5 тона и товароносимост 1 тон.

По интересното е пробегът му. По документи трябва да измине с едно зареждане 300 км, но заради атмосферните условия в страната, пробегът е наполовина – 150 км.

И докато цената на  „Wuling EV50“ в Китай е от порядъка на 15,000 долара (26,800 лв), не така стоят нещата в Русия.

Купувачите в Русия може да се сдобият със „Сова 25“ срещу 3.5 млн рубли (38 115 долара).


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.