САЩ тестват хиперзвукова ракета „Lockheed“


Американските Военновъздушни сили от базата „Андерсън“ в Гуам, извършиха тази неделя тест на новото си хиперзвуково оръжие „AGM-183A“.

Тестът е извършен на полигон „Рейгън“ на Маршаловите острови. Военните не дават повече подробносит, като техен говорител беше лаконичен, че са „постигнали ценна представа за възможностите на изпитателния обект“.

Оръжието е разработено от „Lockheed Martin“ и в хода на тестовете бе съобщено, че са събрани данни за мощта му.

И, че ще бъдат разгледани оценките от тестовете и възможностите за усъвршенстването на този тип системи.

Предстои в близките месеци то да стане част от арсенала на американските ВВС.

Русия нанесе мощни удари по Киев с балистични ракети

Като водещ в тази индустрия, от „Lockheed Martin“ са готови в близките месеци да предоставят и допълнителни средства за защита срещу хиперзвукови ракети, които да бъдат от полза за армията на САЩ.

Това е поредната надпревара във въоръжаването, като се има предвид под какъв натиск е подложен Пентагонът.

В последните години Китай и Русия инвестират сериозно в свои хиперзвукови оръжия, а Конгресът иска страната да има по-голям напредък в отбранителните си способности.

Особено в защитата срещу подобни оръжия и подобряване на собствения си арсенал от хиперзвукови ракети.

Ако тестовете наистина се окажат положително, това ще е голям успех за програмата, защото през март 2023 година военните бяха крайно разочаровани, че тестовете буквално се провалиха.

А, вложените средства на данъкоплатците не осигуряват защита на страната.

Това най-вероятно и ще бъде последният тест за програмата, преди да се пристъпи към реално изпълнение и внедряване в армията.

По последни даннии, инвестицията ще бъде субсидирана през 2025 година с допълнителни средства в размер на 517 млн. долара


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.