Над 18 милиона евро иззети от Марчело Дел’Утри


Мярката е разпоредена от съдия-следовател на Флоренция и окръжния прокурор на Флоренция срещу мафията.

Дел’Утри, според прокуратурата, тъй като е осъден за външно съучастие в сдружение от мафиотски тип, е трябвало да съобщи, промените в доходите за сума от над 42 и половина милиона.

Тъй като едва ли ще даде информация по въпроса, държавата предприема превантивното изземване.

Марчело Дел’Утри е роден на 11 септември 1941 г. Бивш италиански политик и старши съветник на министър-председателя Силвио Берлускони.

Бивш сенатор в италианския сенат, Дел’Утри е признат за виновен в данъчни измами, фалшиво счетоводство и съучастие в заговор със сицилианската мафия.

Присъдата по последното обвинение беше потвърдена на 9 май 2014 г. от италианския Върховен касационен съд, който осъди Дел’Утри на седем години затвор.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Третата наказателна секция на Апелативния съд на Палермо обяви Дел’Утри за беглец през май 2014 г., когато беше открито, че той е избягал от страната преди окончателното съдебно решение.

След като беше задържан в Ливан, на 13 юни 2014 г. Дел’Утри беше екстрадиран в Италия, където излежа 4 години лишаване от свобода и 1 година домашен арест.

Той беше допълнително осъден през април 2018 г. на 12 години заради пакта държава-мафия.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.