Кога за първи път са използвани газовите камери


Няма човек, който да не знае думите Аушвиц, циклон Б, холокост и нацизъм. Но, когато стане дума за газовите камери, в които смъртта си, намирали милиони невинни.

Знаете ли кой за първи път в историята е използувал газовите камери за масово изтребление на човешки същества?

В своя книга френският писател, философ и историк Клод Рибе доказва,че не е Хитлер. За първи път газова камера е използвана от генерал от армията на Наполеон Бонапарт.

Книгата „Престъплението на Наполеон“ е само от 200 страници, в които всеки ред изгаря, докато я четеш.

През 1800 година Наполеон е още само първи консул. Той решава да възстанови робството във френските колонии. Където цветнокожите са получили свобода след Френската революция от 1789 година. Много от тези хора са служили и продължават да служат в армията.

Често се срещат офицери и сержанти с тъмен цвят на лицата. Чернокожи са и по-голямата част от гарнизона на крепостта. И те естествено въстават. Да се направят такива хора отново роби, оковани във вериги е нямало как да се случи.

Наполеон изпраща за генерален губернатор на Сан-Доминго своя зет, генерал Виктор-Емануел Леклерк. Неговата задача била да „прочисти“ територията от всички бунтовници, без да подбира средства. Войната започва с небивала жестокост. Залавят се въстаници. Обаче да се разстрелва, беси и гилотинира е бавна процедура.

Тогава някому хрумва „гениална идея“. Пленените въстаници се откарват завързани в трюмовете на корабите, с които е пристигнала бялата армия. Всички капаци грижливо се запечатват с насмолени калчища и вътре се хвърлят напоени с диоксид димящи факли.

Димът им в съприкосновение с влагата в очите, гърлото и потта се трансформира в киселина, която изгаря плътта.

На сутринта трюмът се проветрява, телата се извличат и с по едно чувалче около шията се хвърлят в океана. Жертвите са хиляди – никой не си дава труда да ги брои.

Отбелязваме Деня на спасяването на българските евреи

В началото нацистите са екзекутирали чрез разстрел, но скоро установили, че тази техника не е ефикасна. Отнема време, а и екзекуторите трудно понасяли действията по изтребване, особено на жени и деца.

Тогава СС взема решение да използват обгазяването, което преди това е използвано като метод за убийството на физически и умствено увредени хора. То е по-ефикасно за избиването на по-голям брой хора за кратък период от време.

братовчедка на Хитлер

Хитлер не е пожалил дори своя роднина. Изпратил е братовчедка си Алоизи Уейт,  в газовата камера като психично болна. Все пак унищожаването на психично болните трябва според нацистите да доведе до подобряване на психичното здраве на нацията.

Алоизи Уейт е роднина на Хитлер по бащина линия. Тя била с 2 години по-млада от Адолф, отведена в приют след опит за самоубийство.

В рамките на програмата Action T4 братовчедката на Хитлер е изпратена в Хартхайм. Официално се водил приют, а всъщност център за евтаназия за хора, страдащи от психични разстройства. Там са убити 18 500 души.

Останалото е История, мрачна и ужасяваща, която ще пари и гори дори, когато вече няма живи свидетели.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.