Галапагоските острови удвояват входните такси, за да държат далеч туристите


Според данни на местното правителство, Галапагоските острови са посетени за 2022 година 268 000 туристи или нивата от преди пандемията от 2019 година.

Това води до свръхтуризъм, с който властите са решени да се справят.

Затова островите удвояват туристическата такса и се повишава от сегашните 100 долара (92 евро) на 200 долара (184 евро).

Костенурките са защитен вид

По този начин се надяват да отблъснат ентусиастите, „жадни“ за туризъм и приключение в тази част на острова.

А, с това да запазят флората и фауната на това живописно място.

Това е единственото място на света, където се намират уникални и редки видове като галапагоската костенурка, морската игуана и нелетящия корморан.

Бали налага нов туристически данък

игуаните на остров Галапагос

Галапагос се разпостира на 19 острова с обща площ от 8000 квадратни километра.

Това чудо на природата е обявило 97 % от площта си за обект на световното наследство на ЮНЕСКО и е първият национален парк на Еквадор.

 

За туристите от Боливия, Колумбия, Перу, Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай таксите ще се увеличат от 50 на 100 долара.

Гражданите на Еквадор скоро ще трябва да плащат 30 долара (27,50 евро) – значително увеличение спрямо сегашните 6 долара (5,50 евро).

Таксата за деца на възраст под 12 години ще се увеличи от 50 на 100 долара, а за бебета на възраст под две години няма да се плаща. Таксите се вдигат за първи път от 1998 г. насам.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.