Виртуоз свири на роял на 60 м височина и то вертикално


Зрелищният спектакъл е наслада както за ухото, така и за окото. Необикновен и изключително иновативен концерт. Това шоу е дело на още по изключителен и уникален професионален пианист и композитор Ален Рош от Швейцария.

Виртуоз свири на пиано вертикално

Ален Рош обикаля цяла Европа от 2013 година и изнася подобни концерти. Публиката слуша изпълнението със слушалки, гледайки на изток, където изгрява слънцето, отбелязва порталът на EPA Images.

Музикантът изнася концерти на окачено пиано като част от проекта When The Sun Stands Still. Продължителността и времето на изпълнението винаги са различни. Зависят от движението на Земята около Слънцето.

Виртуоз свири на пиано вертикално

 

29 март – Световен ден на пианото

По време на концертите в продължение на дни свири на вертикално окачен роял. Да, да, чухте правилно. Пианото, окачено на кран заедно с музиканта, е направено специално за вертикални изпълнения. Горният му капак е изработен от плексиглас и е водоустойчив, а клавиатурата е с подгряване за по-удобна свирене. Самият пианист свири практически легнал по гръб.

публика на концерт на Ален Роше

 

Зрителите му се наслаждават на невероятен спектакъл на шезлонги със слушалки, а освен пианото, ще чуят и звуците на природа. Ален Рош свири с изправен роял повече от 10 години. Първите му концерти се състояли в Женева. А след това Ален Рош обикаля цяла Европа от 2013 година насам. Казват, че преживяването било неповторимо, без аналог.

Ако някога дойде в България ще съм първата закупила билет. Музиката, която свири е композирана от него.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.