Великобритания с нова стъпка към декарбонизацията


Декарбонизацията налага големи инвестиции за енергопреносната инфраструктура на Великобритания.

Над 60 млрд.паунда са необходими на Кралството, за да постигне целите си за преминаване изцяло към зелена енергия.

Националната енергийна компания, съобщи, че са необходими „бързи и енергични“ действия за обновяване на енергопреносната инфраструктура.

В противен случай няма да бъде спазен срока за декарбонизация на енергийната система до 2035 година.

Декарбонизацията налага големи инвестиции за енергопреносната инфраструктура на Великобритания.

Необходимо е изграждане на нова електропреносна мрежа, която да помогне на „зелената енергия“ да достигне до своите потребители. Трябва да се положат нови кабелни трасета и нови транформаторни площадки.

Те трябва да поемат електричеството, произвеждано от вятърни и соларни паркове, разположени на отдалечени места в Кралството.

Досегашната енергопреносната инфраструктура е проектирана и разположена около старите топлоцентрали. Това я прави неизползваема за пренос от новите енергийни източници .

Великобритания планира изграждане на ядрени централи

зелена енергияСпоред планове за „зелена енергия“, много повече вятърна енергия ще се използва в енергийния микс на Великобритания. В Шотландия, до 2030 година, производството на на вятърна енергия ще се увеличи приблизително 5 пъти. Тези количества енергия са много повече от необходимата за региона.

Затова излишъкът трябва да бъде „трънспортиран“ по далекопроводи и разпределен в страната.

Процесите по обновяване за сега са в много ранен стадий. Предстои планиране, издаване на разрешителни и консултации с населението. Все по-голямата част от икономиката и домакинствата на Великобритания се стремят към декарбонизация.

Текат процеси по трансформиране и преминава към „зелено“ потребление. Пример за тези процеси е преминаване към електрически автомобили и отказ от твърди горива за отопление.

Инвестициите по разширяване и обновяване на капацитета на енергопреносната инфраструктура може да създаде 20 000 нови работни места. По-голяма част от тези работни места ще бъдат извън Лондон.

До 2035 г. се очаква потреблението в страната на енергия да нарасне с 64%, а до 2050г. да се удвои.

Финансирането за предизвикателството пред енергийната мрежа на Обединеното кралство трябва да бъде финансирано от правителството, потребителите и реализиращите енергийните проекти.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.