Пакистанските сили за сигурност убиха осем терористи


Главният министър на провинция Белуджистан, Пакистан, Шарфраз Бугти, съобщи, че пакистанските сили за сигурност са ликвидирали осем въоръжени лица.

Това се случва днес, когато са осъществили атака над пристанище Гвадар. Става въпрос за  сепаратисти от Белуджката освободителна армия (БОА)

Те са използвали огнестрелно оръжие и бомби, както и са атакували офиси на пакистанското разузнаване, разположени на територията на пристанищния комплекс.

БОА и преди е атакувала пакистански и китайски интереси в региона и на други места в Пакистан.

Самото пристанище е от жизненоважно значение за Китайско-пакистанския икономически коридор. Там се включват няколко важни инфраструктури.

Освен това от тук стартира част от инициативата на китайския президент Си Цзинпин „Един пояс, един път“, известна още като Новият път на коприната.

Досега на няколко пъти китайски цели са ставали мишена на радикални групировки в Пакистан.

Китай инвестира усилено в богатия на природни ресурси Белуджистан, включително в развитието на пристанище Гвадар.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.