Месото от питон ще бъде новата суперхрана


Според учени от университета „Макуори“ в Сидни, Австралия, месото от питон ще бъде новата суперхрана в бъдеще. А, това може да реши и проблемите в животновъдството и осигуряване на достатъчно месо.

И то благодарение на фактът, че питоните увеличават по-бързо теглото си, спрямо пилета и говеда, които традиционно се отглеждат от човека за месо.

Освен това, месото от питон е богато на протеини.

Заради промените в климата и болестите по животните, много скоро мрежестия питон (Malayopython reticulatus) и бирманския питон (Python bivittatus) могат да се превърнат в обичайна храна в редица заведения.

Най-скъпото сирене в света се произвежда в Сърбия

Това е лесен и евтин начин за мнозина с ниски доходи по света да си осигурят необходимата дневна доза протеини.

Именно, заради несигурната мрежа на доставки и провала на традиционната система за производство на храна, все повече хората търсят алтернативни източници на енергия.

И в момента змийското месо се консумира ежедневно в Югоизточна Азия и Китай.

Въпреки изложените по-горе факти, е съмнително дали и кога Австралия или Европа ще разрешат отглеждането на питони.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин



    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.