Израелската армия ликвидира третия човек в йерархията на „Хамас“


Израелската армия проведе мащабна операция вчера в най-големия болничен комплекс в ивицата Газа -болницата „Аш Шифа“.

В хода на операцията са арестувани над 200 бойци, а десетки други са убити, в т.ч и трети в йерархията на групировката „Хамас“ Маруан Иса.

Той е най-високопоставеният представител на палестинското ислямистко движение, убит от израелската армия в ивицата Газа от началото на войната преди близо половин година.

От Министерството на здравеопазването на ивицата Газа, контролирано от „Хамас“, съобщиха, не съобщават за точната бройка на убитите, но посочват за „десетки загинали цивилни“.

Тази сутрин Израел е нанесъл няклко ракетни удраи срещу цивилни военни цели в Дамаск.

Сирийската противовъздушна отбрана е прехванала израелските „ракети и е свалила някои от тях“, се допълва в изявлението на министерството.

На този фон катарската телевизия „Ал Джазира“ обвини вчера израелската армия, че е пребила и арестувала един от нейните журналисти – Исмаил Алгул, който по-късно е бил освободен.

Бенямин Нетаняху заяви, че Израел ще щурмува град Рафах

До момента няма отговор от израелската армия на запитване от журналисти за коментар по въпроса.

САЩ, които са близък съюзник на Израел, заявиха, че са запознати с инцидента и са поискали повече информация от израелското правителство.

По данни на Комитета за защита на журналистите (КЗЖ), организация базирана в Ню Йорк, от началото на войната между Израел и „Хамас“ на 7 октомври са убити най-малко 95 журналисти, 90 от които са палестинци.

Двама журналисти на „Ал Джазира“ са били убити в ивицата Газа от 7 октомври насам, а ръководителят на бюрото на канала в палестинския анклав беше ранен.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.