ГДБОП неутрализира престъпна група за фалшиви документи


При специализирана операция на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) е разбира организирана престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви официални документи.

В ходът на акцията са задържани петима души, двама от които в момент на извършване на сделка с фалшиви български паспорти.

Спецакцията е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

Направена е проверка на  осем адреса, а също и претърсвания на моторни превозни средства и обиски. Иззети са фалшиви паспорт и шофьорска книжка, неистински парични знаци (две банкноти с номинал 50 долара и една с номинал 5 евро), пет мобилни телефона, преносим компютър, принтер, два ламинатора, множество бели пластики с чип за изготвяне на документи, листа с копирани изображения на данни от лична карта.

Открити са също самоделна пушка и пистолет, части от друго оръжие и боеприпаси с различен калибър.

С полицейска заповед петимата задържани са останали в ареста за срок до 24 часа.

На четирима от тях са повдигнати обвинения, като единият е с наложена мярка за задържане до 72 часа. Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата, уточняват от пресцентъра на полицията в Шумен.

Областната дирекция на МВР в Шумен отчете спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 година.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.