Днес Мария Габриел ще обяви в 16 ч резултатите от преговорите


Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ приключиха.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев днес, в 16:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Заедно с нея ще бъде и преговорният екип на партията.

Пред държавния глава Габриел ще обяви резултата от преговорите с ПП-ДБ и решението си за връчения ѝ мандат за съставяне на правителство, се посочва в прессъобщението.

По-рано през деня беше оповестено, че преговорите са приключили без постигане на консенсус за министерските постове.

Като от пресцентъра на Президентството малко след това обявиха, че се очаква приемането на Мария Габриел на разговори с президента.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов и Делян Добрев от ГЕРБ също не са оптимисти за положителен край на разговорите за правителство и заявиха, че България трябва да се готви за поредни избори.

Ден по-рано Габриел прие връчената от президента Румен Радев папка. Мотивите бяха, че от ГЕРБ са поискали още допълнително време за постигане на окончателно съгласие.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.