Банкси с нов арт обект в Лондон


Ново произведение на изкуството на британския уличен художник Банкси се появи в Лондон. Творбата е на сграда на няколко метра пред, която стои силно окастрено дърво.

Стенописът изобразява жена, пръскаща листа на голо дърво по стената. Тълпи от хора се събраха в лондонския район Финсбъри парк, след като в неделя  се появи творбата. Банкси потвърди авторството на новата творба в профила си в Instagram. Показвайки тъжната гледка на дървото с отрязана корона. Още преди да потвърди, че той е рисувал картината. Експерти заявиха, че тя носи всички отличителни белези на работата на уличния творец.

В Испания разбиха мрежа продаваща фалшификати на Банкси

арт обект на БанксиЕксперти посочват, че новите графити на Банкси имат ясен екологичен подтекст. А някои свързват зеления цвят с наскоро отбелязания Ден на Свети Патрик.

Работата на Банкси предизвика възторг не само сред обикновените граждани, но и сред депутатите. Бившият лидер на лейбъристката партия Джеръми Корбин публикува снимката си на фона на арт обекта.

Документалистът Джеймс Пийк, създателят на радиосериала на Би Би Си „Историята на Банкси“, каза, че посланието е „ясно“,  „природата се бори и от нас зависи да ѝ помогнем да се възстанови.“

„Така че, когато се отдръпнете, изглежда, че дървото е оживяло, но по забележимо фалшив и синтетичен начин“, каза той на телевизионния оператор. „И това е доста фино за масивно дърво, бих казал.“

кражба арт обект на Банкси

Миналия декември Банкси представи предишната си работа в Лондон, „Стоп“ с изрисувани върху него три военни дрона.  По-късно обаче беше заснет мъж, който с резачка за болтове го сваля. Откраднато е пред очите на минувачи часове след появата му.

Британската полиция тогава задържа мъж. Когото подозираха, че еоткраднал  инсталация на британския творец Банкси, която беше поставена в Югоизточен Лондон.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.