300 хиляди презервативи за олимпийските атлети в Париж


Организаторите на Олимпиадата ще насърчават физическата активност във всички нейни прояви. Директорът на олимпийското село Лоран Мишеф обяви в интервю за Sky News за отмяна на забраната за интимност. Забраната бе въведена на Олимпиадата в Токио през 2020 година.

Париж дори ще разработи специален дизайн на опаковки с олимпийски презервативи. Игрите в Париж ще разполагат с 300 хиляди броя за 14 250 спортисти. Трябва да има достатъчно контрацептиви за всеки спортист по два презерватива на ден.

Но има спортисти, които са скептични относно разпределението на презервативи в този мащаб. Някои олимпийци се фокусират върху конкуренцията и предпочитат да не губят енергия за „легло спорт“.

Без Бразилия в тазгодишното издание на Олимпийските игри

Раздаването на презервативи не е нова традиция за Олимпиадата. Той е въведен през 1988 година в Сеул, за да повиши информираността за ХИВ. Рекорден брой контрацептиви са раздадени в Рио де Жанейро през 2016 година, 450 хиляди. И дори в Токио през 2020 година, въпреки пандемията, бяха раздадени 150 хиляди презервативи. Спортистите бяха помолени да ограничат физическия си контакт помежду си, включително секс. И трябваще да спазват дистанция от шест и половина фута един от друг. Това беше с цел да се спре разпространението на Covid . На атлетите им бе предложено да си ги вземат вкъщи.

Изпълнителният директор на Олимпийските игри Кристоф Дуби каза пред Sky News, че организаторите се надяват Игрите в Париж да могат да послужат като връщане към нормалното, след като Олимпийските игри в Токио бяха отложени поради пандемията.

 


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.