В Хасково тръгнаха първите „зелени“ автобуси


Гражданите и гостите на Хасково вече ще се возят на нови и екологични „зелени“ електрически автобуси.

Те са част от новите автобуси, които поетапно от 2022 година се подменят на територията на общината.

С тях ежедневно биват транспортирани хиляди пътници по двете най-натоварени линии 1 и 4 на общинската транспортна схема.

Новите автобуси са част от спечелен и изпълнен от общината проект по Оперативна програма „Околна среда“ за близо шест милиона лева.

Управителят на общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ Албен Манджуков обясни, че това е първата стъпка към изпълнението на първите нулеви емисии от въглероден двуокис.

С това общината цели да изгради екосъобразния обществен транспорт.

Заедно с това е спечелен и още един нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост за шест нови електробуса за останалите линии от градския транспорт.

С електрическите автобуси в депото бяха доставени и шест зарядни станции, които позволяват бързо презареждане на батериите. Жителите на южния областен център приветстват новата придобивка.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.