Семейство намери артефакти, плячкосани през Втората световна война


Семейство от Масачузетс случайно намери исторически ценности сред личните вещи на покойния си баща ветеран от Втората световна война миналия януари, съобщи ФБР. Семейство пожелало да остане анонимно.

ръчно рисувана карта на Окинава

Те проверили Националния файл за откраднато изкуство и открили, че предметите са били изброени в базата данни. ФБР успя да удостовери автентичността на произведенията на изкуството.

портрет на Рюкюските царе

 

 

Артефактите, откраднати по време на битката при Окинава, Япония през 1945 г., датират от XVIII-XIX век. Сред тях са портретите на Рюкюските царе (държава, съществувала на островите през XV-XIX век). Ръчно рисувана карта на Окинава и различни керамични изделия.

Най- продължителните обсади в световната история

Историческите обекти се намират в националната база данни на ФБР за изчезнали произведения на изкуството. Те са били регистрирани от Съветът по образованието на префектурата на Окинава през 2001 г.

глинен съд от ОкинаваФБР успя да удостовери автентичността на произведенията на изкуството. Бостънският клон на агенцията предаде откраднатите артефакти на префектурата на Окинава. Където ще се проведе официална церемония по отбелязване връщането на „парчета от историята“ в родината им.

 

 

артефакт от Окинава

Този случай подчертава важната роля, която обществото играе при разпознаването и докладването на евентуално откраднато изкуство. Бихме искали да благодарим на семейството от Масачузетс. То постъпи правилно като се свърза с нас и ни предаде тези съкровища. За да можем да ги върнем на хората от Окинава“. Каза Джоди Коен, специален агент, отговарящ за бостънския отдел на ФБР. в изявление.

В петък Дени Тамаки, губернаторът на префектурата на Окинава, обяви връщането на артефактите на жителите на Окинава, Япония.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.