Новият „Qualcomm’s 8S“ Gen 3 ще захранва бюджетните смартфони


Компанията „Qualcomm“ подготвя нов чип, който е предназначен за смартфоните от средния клас, но с възможност за флагманско представяне и повишена производителност.

Става въпрос за „Snapdragon 8S Gen 3“, който макар, че идва с едно по-малко ядро за производителност и по-ниска работна честота на основното ядро.

Така имаме основно ядро на 3.0GHz (докато във флагманския вариант е 3.4GHz за 8 Gen 3) и използва същия модем от по-старото поколение – X70 5G.

Но, не се безпокойте, то позволява поддръжката на бъдещите  Wi-Fi 7 мрежи, които тепърва се очаква през следващата година да навлизат масово.

Това означава, че новото поколение смартфони със „Snapdragon 8S Gen 3“ ще имат възможност за използване на „Ray Tracing“.

Нещо, което има в топ флагманските видеокарти на Nvidia от сериите RTX 30 и RTX 40.

Това ще се превръща във все по-важен еталон през следващите години при създаването на новите поколения смартфони.

Разбира се имаме и вграден ИИ, като тук се поддържа мултимодален генеративен AI на устройството и може да изпълнява големи езикови модели с до 10 милиарда параметъра — това включва подобни на Llama 2 и Gemini Nano.

Очаква се през следващите месеци водещите китайски производители като „Honor“, „iQOO“, „Realme “ и “ Xiaomi“ да базират бъдещите си устройства на новата платформа.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.