НАСА ще обучава деца с играта Snap It!


Учените на НАСА използват Snap It! играта, за да помогне на децата да научат повече за слънчевите затъмнения.

На 8 април Луната ще хвърли своята сянка върху Слънцето. Слънчевото затъмнение ще бъде наблюдавано над Северна Америка. То ще премине над Мексико, САЩ и Канада.

По време на космическото явление, Луната ще изглежда с почти същият размер като Слънцето. Така ще се наблюдава почти пълно слънчево затъмнение.

Това явление ще даде възможност да се наблюдава добре и външната атмосфера на слънцето, известна като корона.

Snap It! е образователна игра. В нея извънземен герой пътува в космоса. Пътувайки той изучава различни космически явления. До момента е изучил черните дупки. Сега пристига на Земята, за да изучи слънчевите затъмнения.

Пълно слънчево затъмнение на 8 април 2024 г.

Слънчевата сонда Parker минава през слънцето, за да разгледа от близо явлението. За слънчевите затъмнения пътешественикът още не знае нищо и очаква от играчите да му помогнат.

Целта на играта е се направят 20 снимки на Слънчевото затъмнение.

Могат да бъдат снимани и други обекти, които минават около Луната по време на затъмнението. Ще има и снимки на короната на Слънцето.

Играчите ще качват своите снимки в играта. Снимките се събират в албум, като към всяка снимка се добавя информация.

След края на играта играчите могат да разпечатат или изтеглят пощенски картички, които да споделят виртуално или да подаряват на семейството си.

Snap It! е предназначена за деца над 7 години. Учените от НАСА смята, че това ще помогне на малките играчи да разберат по-добре космическото явление.

Играта е лесна за инсталиране на всеки компютър. Чрез нея се развиват и способности за работа с мишка и клавиатува, обработка на снимки, както и знания за космическите явления.

НАСА и Snap It! предлагат на младите изследователи едно незабравимо космическо фото-приключение.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.