Най-дълбокият хотел в света – ще опитате ли?


Изоставена шистова мина в Уелс се превърна в най-дълбокият хотел в света.

За да се настаните в хотел Deep Sleep в Сноудония Северен Уелс, трябва да се спуснете на дълбочина 426 метра.

Гостите получават каска, фар и ботуши при пристигане. Туристите имат и екскурзовод, който отговаря за сигурността. Една нощ в хотел ще струва 500 долара.

Емблематичният хотел „Белведере“ кацнал на ръба на ледника

Въпреки факта, че Deep Sleep се намира в 200-годишна мина, тя разполага с всичко необходимо за комфортна почивка. Напълно оборудвани стаи, ресторант и интернет. Водоподаването в хотела се осигурява за сметка на подземен източник.

хотел в шистова мина

Изоставената мина за шисти в Уелс е превърната в приключенски лагер. Подземният хотел, разположен на 426 метра под повърхността, не е за хора със слаби сърца.

Гостите първо получават оборудване за катерене. Приключението започва със стръмно спускане. Хотелът може да приеме максимум 10 души. За да го построят, основателят и управител Майлс и екипът му трябвало да пренесат всички материали през тунелите.

Необикновеното място за настаняване е отварило врати през април 2023 г.

Хотелът е разделен на бунгала за по двама човека. Има отопление, електричество и дори Wi-Fi.

Кухнята пък предлага експедиционна храна. Кетърингът за гостите е сложен и изисква много планиране. Всичко, което се слага на масата, е донесено в раници от екипа на хотела.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.