Украйна с масирана атака с дронове срещу руски рафинерии


През изминалата нощ силите за сигурност на Украйна са изстреляли над 35 дрона срещу различни цели на руска територия. Това е една от най-масираните атаки срещу Русия в последните дни.

В резултат на това е ударена петролна рафинерия, а на много места, особено в граничните райони е прекъснато електрозахранването.

Пожарът в рафинерията „Славянск“ в Краснодар е потушен и няма жертви в резултат на пожара, въпреки че по предварителна информация един човек е починал от сърдечен удар.

Рафинерията в Славянск, на около 70 км северно от Краснодар, преработва около 4,5 млн. метрични тона суров петрол годишно, като произвежда гориво основно за износ, но продава и известно количество бензин на вътрешния пазар.

Четири дрона бяха унищожени и над съседната с Москва Ярославска област, като не се съобщава за щети или пострадали, съобщи губернаторът Михаил Евраев в Телеграм.

В пограничната Белгородска област нападение от четири изстреляни от Украйна дрона е повредило електропроводи и газопроводи в едно село, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков.

По-късно той добави, че в областта е загинало 16-годишно момиче, след като изстрелян от Украйна снаряд подпалил къщата ѝ.

Руското министерство на отбраната съобщи, че руските сили са свалили и 12 ракети, изстреляни от Украйна към Белгородска област.

Москва заяви, че Украйна се опитва да саботира провеждането на президентските избори, които са в последния си ден.

Някой дронове паднаха в района на Москва.

Руските власти съобщават, че са свалили 17 дрона над южния руски регион Краснодар, четири – над Московския регион, а останалите – над шест други региона.

Владимир Путин, който е убеден в успеха си, заяви,че страната му няма да подмине тези удари и ще отвърне „подобаващо“.

В същото време, президентът на Украйна Володимир Зеленски от своя страна благодари на своите военни сили и разузнаване за новите „възможности за далечен обсег“ в нощното си видеообръщение в събота.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.