На ГКПП Лесово/Хамзабейли има 15 км опашка от камиони


На турският граничен пункт Хамзабейли чакат часове стотици камиони, като се е образувала близо 15 км колона.

Причината за задръстването е увеличаването на износа на Турция и неспособността на българската митница да отговори на интензивния трафик.

Един от шофьорите, Реджаи Ялчън, който превозва товар за Страсбург, казва, че чакането на митниците, което понякога надхвърля повече от едно денонощие, е изключително трудно и уморително не само за турските, но и за останалите шофьори.

Заради забавянето в обработването на документацията от българските граничари, особено в почивните дни, персонала е намален и това забавя преминаването на тировете.

Докато от турска страна няма такива проблеми. Особено в края на седмицата опашките стават още по-дълги, налага се да чакаме много часове.

Мнозина шофьори са на мнение, че проблемът на митниците трябва да се разреши с общи усилия на турската и българската страна.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.