Зимните курорти трябва да свикнат с липсата на сняг


Учени прогнозират, че зраади климатичните промени, много скоро в голяма част от курортите по света, липсата на сняг ще се окаже „обичайна“ гледка.

Или по-точно всеки осми курорт ще бъде изправен пред липсата на естествен сняг до края на века.

Според Вероника Митервалнер, изследовател от департамента по спортна екология към университета в Байройт, климатичните промени ще засегнат моделите на снеговалежи.

А, това ще има пагубно последствие за ски курортите по света, особено тези, които се намират на по-ниска надморска височина.

Езерото със скелетите

Тя посочва, че курортите ще имат два варианта, за да оцелеят – или да се изместят на по-висока надморска височина или да използват изкуствен сняг като алтернатива.

Това от своя страна ще налжи изграждането на нова инфрасктруктура, което ще се отрази зле на природните ресурси.

Регионите, включени в проучването, са Алпите в Европа, Андите в Южна Америка, Апалачите и Скалистите планини в САЩ, както и планини в Австралия, Япония и Нова Зеландия.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.