В Германия искат промяна при легализирането на марихуаната


Полицейският профсъюз в Германия призовава Бундесрата (горната камара на парламента), да промени новия законопроект за легализиране на марихуаната в страната.

Припомняме,че той трябва да влезе в сила от 1 април. Според вносителите на предложението, трябва да бъде дадена възможност на полицията, митниците, съдебните власти и службите за социални грижи за младежта да се пригодят за новата правна ситуация.

Германия легализира на 1 април марихуаната

Заместник-председателят на профсъюза Александер Пойц, заявява,че трябва да се обърне внимание как употребата на канабис ще повлияе на шофьорите по пътищата на страната.

Освен това заявява, че в момента силите на полицията нямат достатъчно квалифицирана техника, с чиято помощ да се установи точното наличие на субстанцията в кръвта на водача.

Друго притеснение, е че бандите в страната ще се възползват от „вратичките“ в закона и ще променят начина на трговия и модела за формиране на печалбите си с откриване на нова и неразработена ниша.

Припомняме, че на 23 февруари долната камара на немския парламент (Бундестагът) прие законопроект, който позволя притежанието на до 25 гр. канабис за лична употреба на обществени места.

А, също така и възможността за отглеждане до три растения канабис и съхраняването там на до 50 грама от дрогата за лична употреба.

Пушенето на канабис ще бъде забранено във и в радиус от 100 метра около училища и спортни обекти.

Предсти идният петък (22 март) Бундесратът да разгледа подробно законопроекта.

Той не изисква одобрението на горната камара, но тя може да сезира комисията за посредничество с Бундестага и да забави процеса на утвърждаването му.

До момента три комисии в Бундесрата са препоръчали проектът да бъде изпратен на комисията за посредничество. Единствено транспортната комисия препоръчва той да бъде приет в настоящия си вид.

Говорителят по здравната политика на групата на Зелената партия в Бундестага Янош Дамен призова 10-те правителства на федерални провинции, където партията участва в управляващата коалиция, да се обявят против сезиране на комисията за посредничество.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.