Първият кораб с хуманитарна помощ пристигна в Газа


Външното министерство на ОАЕ съобщи, че първия кораб с хуманитарна помощ за ивицата Газа вече е пристигнал на място.

Той отплава във вторник от Кипър, натоварен с 200 тона храна и материали от първа необходимост.

Представителите от ОАЕ заявиха, че доставката се извършва в сътрудничество на Кипър с неправителствената организация „Световна централна кухня“ и международни партньори.

Най-голямата хуманитарна мрежа призова за спиране на огъня в Газа

За да бъдат подпомогнати нуждите на цивилните в северната част на Газа.

Все повече хуманитарни организации съобщават, че през последните седмици положението на палестинското население е „критично“, заради недостиг на стоки от първа необходимост.

Освен това голяма част от населението, главно децата, страдат от недохранване, като се съобщават и за множество смъртни случай на деца.

В началото на месец март Египет и ОАЕ стартира въздушна операция за доставка на 353 т. хуманитарна помощ за ивицата Газа.

В деня, в който започна свещеният за мюсюлманите месец рамазан, военновъздушните сили на двете държави са спуснали със самолети 42 т. храни, лекарства и медицински изделия. В неделя  – 10 март, обемът на помощта по въздух е бил 62 т.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.