Амурските стълбове – мистериозните гранитни паметници


Амурските стълбове са разположени по протежението на река Амур. Тези невероятни скали са високи до 70 м, на някои места образуват цели групи и носят своите имена: Шамански камък, Стени, Купа, Църква, Корона. Някои изследователи смятат, че амурските колони не са нищо повече от останки от могъща крепост.

Толкова древна, че не би могла да принадлежи към днешната човешка раса. В полза на тази хипотеза структурата и съставът са значително различни от местните структори.

Споровете за произхода на Амурските стълбове все още продължават.

Техните хуманоидни форми, огромни размери и равномерни ъгли ви карат да се замислите.

Амурските стълбове

Скалните разкрития на Амурските стълбове се намират на сто километра от Комсомолск.

В долното течение на река Амур близо до село Нижнетамбовское. Те представляват гранитни стълбове с различна форма.

Разположени на върха и склоновете на хълм с височина почти 900 метра.

Посетителите могат да се насладят на незабравими пейзажи, чист въздух на тайгата и кристална вода.

Тези места привличат и голям брой катерачи. Според някои твърдения Амурските стълбове са останки от древен град. Според други те са резултат от вековно действие на природни сили.

Външно те приличат на живи същества. Например Шаман – камък, горд човек в наметало. Куче, Мечка – съответните животни.

Странните йероглифи от Древен Египет

Има и Бяла черква, която много напомня на храм. Според една легенда в древни времена дъщерята на местен шаман, момиче на име Адзи, се влюбила в ловец. Въпреки чувствата на дъщеря си, бащата не дал съгласието си за брак. Момичето и любимият й избягали.

Амурските стълбовеШаманът, приел формата на мечка, преследвал бегълците. Шаманът и ловецът се изправили в смъртна битка.

Но, момичето, не искайки да позволи на никого да умре, спря времето с помощта на добри духове. Така шаманът, момичето и ловецът с кучето застиват в скалните скулптури.

Желанието за преодоляване на планински върхове е неизкоренимо у хората.

Много е изкушаващо да погледнеш на света отгоре.

Но, за да изкачите всяка планина, дори и най-малката, трябва много сериозна планинарска и физическа подготовка, а такъв преход изисква много време, поне от една до три седмици.

Освен това трябва да вървите с тежка раница през непроходимите диви тайги, да газите и да плувате покрай бурни планински реки, където на всяка крачка има опасност да срещнете гладен хищник.

Разбира се, такова пътуване ще се помни дълго време и ще бъде богато на различни впечатления: от най-красивите до най-ужасните.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.