Италия глобява „TikTok“ с 11 млн.долара


Италианският регулаторен орган обяви, че глобява „TikTok“ с 11 млн.долара. Причината е, че платформата не може да ограничи неподходящото за непълнолетни и други социални групи съдържание.

Популярната социална мрежа, която е собственост на китайската „ByteDance“ се разследва и за начина на модериране на съдържанието.

В последно време в социалната мрежа станаха популярни видеа с на пръв поглед невинни натискания, водещи до посиняване на ръцете или бузите.

От регулаторният орган коментират, че това създава опасен прецедент за подрастващите.

САЩ със забрана на китайската социална мрежа TikTok

В мотивите си също така се посочва, че това може да доведе до масово копиране на тези практики, а това да постави в опасност отделния индивид.

Това не е първият сблъсък с европейските регулаторни органи.

През миналата година, „ByteDance“ отнесе глоба от общо 345 млн. долара, отново по въпросите свързани с личните данни.

Тогава проблемът се появи от факта, че няма достатъчно добри регулации, потвърждаващи, че наистина използващите го подрастващи имат поне 16-годишна възраст.

В същото време, на 13 март, Камарата на представителите на САЩ прие законопроект, който може да забрани платформата в страната.

В САЩ отдавна има подозрение, че платформата събира данните на американците за цели на китайското разузнаване. Стигна се до там, че тя беше забранена за държавните служители през 2023 година.

Въпросът стигна до китайското Външно министерство. Говорителят им, Уан Уенбин обяви, че потенциалната забрана ще се разглежда като „акт на тормоз“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.