Електрическият „Jaguar I-Pace“ е с дефектна батерия


Компанията „Jaguar“ предупреждава, че електрическият модел „Jaguar I-Pace“ има опасност от пожар.

Заедно с американската Национална администрация за безопасност на движението по пътищата, е издадено преупреждение до всички собственици на въпросния модел.

Става въпрос само до колите произведени от първата генерация през 2018 година.

Причината за това е, че тези модели са оборудвани с батерийни клетки от „LG Energy Solution“, които водят до късо съединение, прегряване и възникване на пожар.

Почина един от най-великите автомобилни дизайнери

Като превантивна мярка, от компанията съветват собствениците на тези модели да посетят най-близкия сервиз и да не зареждат над 75% батериите на електромобилите си.

Това е пореден удар за „Jaguar“ след като компанията продължава да не може да се наложи на пазара на електромобили, въпреки, че в момента има амбицията да произвежда именно само такъв тип коли.

Това означава, че още от това лято, всички седани и спортни коли ще бъдат преустанови от производствената линия.

До този момент именно от „Jaguar I-Pace“ са продадени под 60 000 бройки от модела, което е удар върху реномето и не кореспордира с бъдещите цели на компанията.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.