Бившия водещ на CNN Дон Лемън аут след интервю с Мъск.


Пилотният епизод на „Дон Лемън Шоу“ включваше интервю със собственика на „X“, Илон Мъск . То трябваше да бъде излъчено в социалните медии на 18 март. Няколко часа след записа обаче Лемън получи обаждане и обяви прекратяването на сътрудничеството, пише Bloomberg. Илон Мъск на своята X страница обясни това решение, като каза, че не харесва формата на шоуто на Лемън.

Бизнесменът го нарече „същият умиращ бизнес модел на CNN, но в социалните медии“.

Не бяхте толкова скептични, когато вие и вашият главен изпълнителен директор ме помолихте да стана изключителен партньор на вашата социална мрежа. Какво се промени?“, отговори самият журналист на туита на Мъск и беше подкрепен в коментарите. Мъск покани Лемън да стартира шоуто на Platform X през май 2023 г. Малко преди това журналистът напусна CNN. Тогава бизнесменът заяви, че „в неговата социална мрежа, за разлика от еднопосочната улица, хората могат да критикуват всичко, което другите казват“.

Част от въпросите в интервюто са били свързани с разследването на Wall Street Journal. За това че, Мъск употребява психотропното вещество кетамин, според информация на дългогодишния технологичен журналист Кара Суишър.

Социалната мрежа „X“ пуска аналог на YouTube за телевизори

Отново по нейна информация – милиардерът е пратил съобщение с текст „Договорът е прекратен“ до екипа на Дон Лемън след разговора, без повече обяснения.

Малко след публичното изнасяне на скандала, Мъск заявява, че е отказал да работи с Лемън заради намерението му да пренесе стила на работа от CNN в социалните медии.

Самият журналист твърди, че не е имало никакви предварителни условия за темите на разговора. Той описва въпросите си като „възпитани и широкообхватни, отразяващи всичко от SpaceX до президентските избори“.

Илон публично ме призова да се присъединя към X с ново шоу. Казваше, че имам пълната му подкрепа и че неговият „дигитален площад е отворен за всички“. Той и екипът му настояваха да подпишем договора след множество разговори. И поеха сериозни ангажименти за подкрепата, която Х ще предостави на предаването. Взех решението да работя с тях в едно уникално партньорство. Което вярвах, че ще гарантира, че трудът ми ще е достъпен за колкото може повече хора. Повярвах на обещанието на Илон и управленския му екип. Че за първи път имат интерес да работят директно с нови и разнообразни гласове“, казва Дон Лемън в своя позиция.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.