Младежи от Исперих популяризират зелената енергия


Сдружението с нестопанска цел „Електромобили за регионите – Исперих“ в партньорство с Община Исперих ще популяризират зелената енергия.

Това ще стане чрез действащ проект на автономна соларна зарядна станция с мощност от 1 kW, която ще се използва за зареждане на електрически тротинетки, велосипеди и помощни средства на хора с увреждания.

И ще бъде на разположение на по-горе изброените средства напълно безплатно.

Румъния получи 3 млрд. от ЕС за развитие на зелената енергия

Ръководителят на проекта Емилия Германова споделя, че новият проект е насочен към повишаване на информираността сред младите хора към по-устойчиво развитие и зелено бъдеще.

За целта е сформирана младежка група, която провежда лекции и семинари в четири от учебните заведения в града. В други четири пък се провеждат и практически учебни занятия.

Всички ученици преминали през обучителната програма ще вземат участие и през юни. Тогава в града е предвидено да се проведе  „Дни на зелената енергия“, където те ще бъдат демонстратори.

Проектът „Зелена енергия и енергийно ефективни решения в подкрепа на местната общност“ е на стойност 14 980 лв. Той е финансиран чрез Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местната инициативна група в Исперих по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.