Чиповете в „Android“ смартфоните по-добри от „Apple“


Наближава моментът за представяне на последния флагман на „iPhone 16“, който идва с още по-мощен графичен процесор. Или поне така трябва да е на хартия.

Припомняме, че „iPhone 16“ е оборудван с последното поколение чип „A18 Pro“.

След направено проучване на реалната производителност на едно ядро, фактите са повече от интересни.

Според изследването, при едноядрените операции този чип действително е по-бърз от новите поколения чипове на Android флагманите – „Snapdragon 8 Gen 4“ и „Dimensity 9400“.

Но, при многоядрените операции, разликата е около 10%, което не е чак такова голяма разлика, каквата от „Apple“ рекламираха, като най-добрия на пазара чип.

В „Geekbench“ теста пък „Snapdragon 8 Gen 4“ и „Dimensity 9400“ отчитат съответно 10628 и дори по-високи 11739 точки.

Все пак има достатъчно време, като се очаква, че ще има ъпдейти по отношение на чиповете от трите водещи компании- „Apple“, „Qualcomm“ и „MediaTek“.

Така, че няма да се изненадаме, ако новото поколение „Android“ флагмани са с по-висока производителност от новия „iPhone“ 16 Pro.

Но, тепърва има време да разберем това.

Според някой експерти тези тестове не могат да бъдат от такова значение, защото е твръде вероятно от „Apple“ да заложат на по-дългия живот на батерията, спрямо многоядрените операции.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.