Ремонтират най-голямото читалище в Хасково за 4 млн.лв


На среща между кметът на община Хасково Станислав Дечев и министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков се постигна договорка за ремонт на най-голямото читалище в Хасково.

Това е „Заря 1858“, за чиято реконструкция държават ще отпусне 4 млн. лева. Двамата подписаха „Споразумение за ремонт, реконструкция на външно стълбище и реконструкция на покрив“ на просветната институция със средства от държавния бюджет.

Предвижда се със сумата да бъдат ремонтирани цялата сграда, инсталациите, покрива, голямата зала и по-малките кабинети и зали за изкуства, библиотеката, административните помещения и санитарните възли.

А, също така и да се направи реконструкция на парадното стълбище, цялостно реновиране на фоайето и помещенията, в това число и системите за отопление. При ремонта в голямата зала ще се демонтират съществуващите столове и ще се доставят и монтират нови тип „театрални“.

Това е втора голяма обществена сграда в Хасково, за която предстои обновяване. По Плана за възстановяване и устойчивост ще се ремонтира Драматично-куклен театър „Иван Димов“ на стойност близо 850 000 лева, като вече има обявена обществена поръчка.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.