„Apple“ ще сглобяват „iPhone“15 в Бразилия


Голяма част от устройствата на компанията „Apple“ все още се произвеждат на територията на Китай.

Но, новият флагман от серията „iPhone“ – под номер 15, ще бъде сглобен във фабриката „Foxconn“ в Сао Пауло, Бразилия.

Макар, че от компанията официално не са излезнали с новината, от сайтът им става ясно,че в тази част на света може да се поръчат не само устройството, но и други аксесоари.

Освен това под кодовото име на продукта пише BR/A ID, което автоматично посочва, че устройството е сглобено на територията на Бразилия.

Докато при голяма част от другите продукти на компанията стоят маркировките – BE/A и BZ/A или това значи, че са внесени.

„Apple“ обявява функция за уеб разпространение

По всяка вероятност обаче ще става въпрос за базовия модел, които е на по-ниска цена. Защото официално останалите модели – „iPhone“ 15 Plus и двата модела 15 Pro се внасят директно от Китай.

В Бразилия именно базовият модел се радва на голяма популярност, а останалите се облагат с по-високо мито от бразилското правителство, подобно на редица други вносни продукти.

В крайна сметка от това печелят потребителите. Защото масовото производство спомогна да спадне цената на базовия модел „iPhone“ 15 със 128 GB памет.

При излизането си на на пазара базовият „iPhone“ 15 струваше около $1460 в Бразилия, докато сега цената е паднала до $1080 при някои търговци на дребно в страната.

От логистична гледна точка компанията също печели, защото намалява зависимостта си от Китай, и в същото време разширява производствените си бази в Индия и Виетнам.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.