„Apple“ обявява функция за уеб разпространение


Във вторник „Apple“ обяви, че добавя поддръжка за уеб разпространение. То ще се появи през следващите седмици. И ще позволява на разработчиците да разпространяват приложения директно от своите уебсайтове.

Без да е необходимо да инсталират магазини за приложения на трети страни.

Тези приложения могат също да поддържат системна интеграция заедно с функции за архивиране и възстановяване.

„Apple“ ще сглобяват „iPhone“15 в Бразилия

Производителят на „iPhone“ разкри също, че прави промени в политиките си. Които са свързани с поддръжката на алтернативни магазини за приложения в ЕС.

Това ще улеснява разработчиците да предлагат свои собствени приложения чрез специален пазар.

Подробности споделени от „Apple“на своя уебсайт за разработчици гласят. Предстояща софтуерна актуализация ще добави поддръжка за уеб разпространение в ЕС.

Оторизираните разработчици скоро ще могат да разпространяват приложения на потребителите директно от своите уебсайтове.

Тези разработчици ще имат достъп до интерфейси за програмиране на приложения на iOS (API). За да поддържат функции за архивиране и възстановяване, системна интеграция и разпространение на приложения чрез мрежата.

Без магазин за приложения на трета страна.

Има изискване разработчиците да бъдат регистрирани като организация. Която трябва да е „учредена, установена и/или регистрирана в ЕС“.

Също трябва да са част от програмата за разработчици на „Apple“ поне две последователни години. И поне едно от приложенията да има над един милион годишни изтегляния в ЕС.

„Apple“ въведе и някои ограничения. Изискване приложенията да бъдат нотариално заверени. И молба разработчиците да се съгласят да разпространяват приложения само от техния акаунт на програмист.

Разработчиците също ще трябва да гарантират, че отговарят на комуникациите на компанията. Да публикуват политики за събиране на данни и предлагат контрол за поверителност. Ще трябва да спазват Закона за цифровите услуги на ЕС и Общия регламент за защита на данните (GDPR). Като същевременно изпълняват исканията на правителството за премахване на приложения.

Разработчиците, които изберат уеб разпространение ще трябва да плащат на Apple такса за основна технология (CTF) от 0,50 евро за всяка годишна инсталация на приложение над един милион.

Акредитираните образователни институции, правителствени организации и организации с нестопанска цел ще бъдат освободени от годишната такса за членство в Програмата за разработчици на Apple и CTF.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.