Според разузнаването на САЩ, Русия не иска конфликт с НАТО


Американското разузнаване установи, че Русия вероятно не иска да започне пряк военен конфликт със силите на САЩ и НАТО, считано от 22 януари 2024 г.

Това се посочва в годишния доклад на американската разузнавателна общност.Русия ще продължи асиметричната дейност под нивото, което според нейните изчисления е прагът на военен конфликт в глобален мащаб“, се казва в документа.

В същото време Вашингтон признава, че Москва остава способен и „стабилен противник“. По-специално Русия ще продължи да разширява ядрените си способности за стратегическо възпиране. Също така и за постигане на цели в случай на потенциален конфликт със САЩ и НАТО, казват представители на разузнаването.

Представители на разузнаването са уверени, че Москва ще успее да запази влиянието си в енергийния сектор. Тъй като остава вторият по големина доставчик на LNG за Европа през 2023 г. А укрепването на връзките на Русия с Китай, Иран и Северна Корея в сферата на икономиката и военното производство може да се превърне в сериозно предизвикателство за западните страни.

Американското разузнаване също допуска увеличаване на влиянието на руските сили в Близкия изток и Африка.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.