Руската армия се бие с паравоенни части на територията си


Руската армия съобщава, че украински паравоенни части от „Свобода на Русия“ и „Сибирският батальон“ са нахлули на територията на Русия и водят боеве.

Те са в района на Белгород и Курск, като се съобщава за няколко превзети села.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира, че това са украински провокации за подкопаване на „демократичните устои“ на Русия.

Той съобщи също така, че руските системи за противовъздушна отбрана работят и отблъскват нашествениците.

Украинската армия отрече да има участие в нападението във вътрешността на Русия.

Украйна предприе нова атака с дронове срещу Русия

Говорителят на военното разузнаване на Украйна, Андрий Юсов напомни, че тези паравоенни групи не са свързани със страната му.

А, са руски граждани, които са в една обща и независима от страната му организация.

В същото време в „Telegram“ друга руска паравоенна групировка – „Руският доброволчески корпус“, разпространи кадри от освобождаването на Лозовая Рудка в Белгородска област.

Междувременно руското ФСБ и руски доброволци съобщават, че са отбили опити от три страни за атака на украински паравоенни части по направление на селата Одноробовка, Нехотеевка,Сподарюшино в Белгородска област.

Съобщава се, че са използвани РПГ-та и бронетранспортьори при шурма си по позициите на руските сили.

Украйна удари цели в Русия във вторник с най-малко 25 дрона и девет ракети, а управителят на Нижегородска област каза, че службите за спешна помощ се борят с пожар в голяма петролна рафинерия.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.