Откриха огромен и масивен обект под повърхността на Луната


 Изследователите от университета Бейлър откриха нещо странно. Сравнявайки последните данни от гравитационните детектори на Лунната мисия на НАСА и топографските карти на Луната. Под най-големия кратер на Луната, наречен Лунен полюс – Ейткин, се крие нещо специално.

С тегло от чудовищните 2,2 квинтилиона килограма. Това е пет пъти по-голямо от Хавайския остров „Биг-Айлънд“.

Учени се опитват да разберат защо Земята пулсира

През зимата на миналата година китайският космически кораб „Чание-4“ кацна в тази област на Луната. Но, бе невъзможно да се използват възможностите му за изучаване на мистериозния обект.

Каквото и да е има огромни размери, например максималната му дълбочина достига 300 км. Учените вече отхвърлиха идеите за скрит извънземен кораб или град от друга високо развита раса.

лунаНай- аргументираната версия е, обектът в центъра на кратера е ядрото на метален астероид, формирал го в миналото.

Подобни образувания, кратерът плюс ядрото, вече са известни на науката и сега се моделират вероятните параметри на астероида и процеса на сблъсък с Луната.

За да ги сравнят със съществуващите следи. Втората версия е по-прозаична, но трудна за доказване.

Според нея са замръзналите магми потоци никел и желязо, които в праисторическите времена не изригвали на повърхността, а се натрупвали под нея като „петна“.

Във всеки случай откритата гравитационна аномалия ни принуждава да преразгледаме предишните теории за образуването на Луната, особено защо тя има такива параметри на въртене и местоположение спрямо Земята.

Ако това е бил наистина тежък астероид, чийто удар е повлиял на въртенето на спътника на планетата, получаваме нова информация за това как е организирана Вселената.

Освен това аномалията със сигурност ще се превърне в обект на изучаване в бъдеще, с развитието на Луната.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.