Непознати европейски страни за Вашата почивка


Кои от европейските страни са в списъка ви за почивка тази година? Съмнявам се, че са толкова достъпни, колкото бихте искали за вашето пътуване. Междувременно мога да ви кажа безплатно, че има много страни, които тепърва ще бъдат откривани от гледна точка на туризма.

Много популярни европейски дестинации, които са най-добрите места,  на които хората прекарват времето си със семейството и приятелите си за почивка. Има и такива, които не сте запознати, но също могат да предложат приятно време за отдих и релакс.

В следващите редове ще ви представим някой неподозирани европейски дестинации, които освен със своята красота, са и евтини и достъпни, за разлика от други популярни туристически места. 

Албания

Албания е страната, в която ще намерите красиви планини и очарователни плажове. Разходите за настаняване и храна в Албания са между 5-9 (щатски) долара. Страната е по-малко пренаселена и достъпна в сравнение с популярните европейски страни. Това е вълнуващо място, което ще остави незабравими спомени във вас.

Албания ще строи ново и модерно туристическо пристанище

Туристическа дестинация:

Площадът на Скендербег

Добре дошли на едно от най-популярните места в Албания. Тук се намира едноименната статуя на най-известният албански национален герой –  Скендербег. Любителите на историята със сигурност помнят, че той е известен с борбата си срещу османските нашествия в страната му през XV в. Точно тук, в средата на площада се издига пищната и красива джамия „Етем бей“ (това е и най-старата сграда в града).

Пирамидата

Няма как да сте в Албания и да не отделите време, за да посетите Пирамидата. Величественият монумент, издигнат в чест на комунистическия лидер Енвер Ходжа. В момента това е най-големият мултифункционален център в страната. По този начин страната не само не разрушава този спомен от комунизма, но и му дава нов живот, за да бъде използван пълноценно за следващите поколения. Тук ще се изучава нова образователна дисциплина – „TUMO“, която е съвкупност от техногична насоченост и дизайн. Друга част ще бъде насоченост към бизнес системи и стартъпи, които ще провеждат обучения, практики, а и място за тестване на новите и иновативни продукти.

Литва

Литва е страна с богата култура и история. Някои многобройни замъци и дворци са красиви и много добри за почивка. Таксите за настаняване и хранене са между 6-14 (щатски) долара.

Туристическа дестинация:

Катедралната базилика на апостолите Свети Петър и св. Павел от Каунас

Eдно от забележителностите в града. Тя е построена в готически стил, но за първи път е упомената в писмени източници през 1413 година.

Тя е най-голямата готическа църква в Литва

 

 

 

Национален парк Дзукия

Тук има всичко, за да може да си починете пълноценно от напрегнатото ежедневие. Добре дошли сред зеленината на Национален парк Дзукия. Малко селце и уханието на ароматни борове, този национален парк изненадва и с наличието на…. пясъчни дюни. В близост се намира и етнографското село Зервинос, където също има какво да се види.

 

Полша

Полша е една от най-красивите страни в Европа. Нейния колоритен архитектурен дизайн и уникални характеристики ще ви оставят очаровани.

Полша има много минерални извори и курорти, подходящи за почивка.

Можете да получите хотел на цена от 8 (щатски) долара, докато храната е около 6 (щатски) долара на хранене. Ако сте любител на културни фестивали и музикални концерти, непременно посетете страната.

Древната полска кралска столица е един от най-оживените градове в Европа и е изпълнена с неща, които трябва да видите и правите.

Старият град на Краков също има какво да ви покаже. Тук има средновековни улички и невероятен нощен живот.

Замъкът Вавел

Един от най-грандиозните архитектурни шедьоври на страната.

Тук се намира криптата, където са погребани полските крале, национални герои и революционери.

 

 

 

 

Солна мина „Величка“

Velichka-Salt-Mine

От тринадесети век до 1772 година е част от Краковските солници. От 1978 година е вписана в първия списк на ЮНЕСКО на световното наследство.

От 1994 е и паметник на историята на Полша. На 30 юни 1996 експлоатацията на находището е напълно спряна.

Кухата земя и подземните тунели

Словакия

Словакия е доста евтина за посещение. Ще харесате тяхната култура, планини и красиви крепости. Словакия е страна, която с удоволствие ще продължите да посещавате; хората му са много гостоприемни. За храна и настаняване можете да предвидите бюджет до 17 долара. Зимата в Словакия има планински пейзаж, включително зимни спортове и уелнес центрове.

Природа

nature-slovakia

С националните паркове, панорамните пейзажи, ледниковите езера и Високите Татри (с върхове над 2500 м), Словакия наистина може да бъде определена като рай за любителите на природата и фотографията.

 

 

 

 

Минерални извори

Минерален извод

Въпреки малката си по площ територия, Словакия има над 1500 минерални извода. Освен тези, от които може да си налеете вода за консумация, словашките минерални извори имат доказани лечебни свойства. В град Пиещяни се намира най-популярния спа курорт в страната – Sklene Teplice. Това е световно известен комплекс, с доказано лечебна  кал и минерална вода.

Най-емблематичната част от комплекса е пещерата, превърната в басейн.

Грузия

Страната фигурира в най-ранните писмени източници от I в.пр.Н.е. До II в.пр.н.е Грузия съществува под името Колхидско царство. През XVIII в става част от Руската империя, а след Октомврийската революция от 1918 година, е обявена за независима държава. След това през Втората световна война е окупирана от СССР и чак след разпада през 1991 година получава фициално и своята независимост.

Първата печатница на грузински е основана през 1620-те в Италия, а първата в самата Грузия – през 1709 в Тбилиси. През XX в Грузия става известна за голяма част от европейците с качественото си кино, което прави. Първият документален филм („Пътуване на Акаки Церетели в Рача-Лечхуми“) е сниман през 1912 г. от Васил Амашукели.

Грузия е уникална със своята кухня и дружелюбно посрещане.

Планините в Грузия също са места, които биха ви накарали да обикнете природата. Пейзажът е разнобразен – тук си дават среща низини, влажни гори, блата, дъждовни гори до вечни снегове и ледници. Страната носи името от светеца Свети Георги, който и до днес е почитан от грузинците.

С какво е известна страната?

Грузинското вино е признато за едно от най-добрите в света. И няма как да не е така – с поред направени археологически проучвания по тези земи се прави вино от повече от 8000 години! Най-добрите винарни ще откриете в град Кахети. Всичко, което би трябвало да има една столица – древна крепост, музеи, древни църкви

От крепостта Нарикала се разкрива невероятна гледка към града (достига се лесно с лифт или пеша), а в Стария Тбилиси разгледайте магазинчетата, галериите и кафенетата.

Боржоми

Това градче е прочуто по целия свят със своята минерална вода. Тук можете да се разходите из национален парк, да подишате чист въздух и да си починете по царски – все пак в собствена резиденция в Боржоми са отдъхвали представителите на руската династия Романови.

Унгария

Планината Казбеги 

Ако не сте били в Унгария, сигурен съм, че ще се усъмните, ако кажа, че това е страна, в която ще можете да изпитате какво предлагат скъпите страни в Западна Европа. Има барове, винаги изпълнени със страхотна атмосфера, центрове за релаксация и ресторанти, където можете да хапнете поне за 7 щатски долара. Ще обикнете езерото Балатон; това е най-голямото езеро в страната, което минава през столицата Будапеща – смята се за един от най-красивите градове в Европа.

Румъния

В Румъния горите, планините и историческите места ще ви развълнуват. И предполагам, че това са гледките, които обичате да виждате на почивка. Красива е точно като Унгария и Полша. Румъния е надарена със завладяващи дворци и крепости. Ако обичате да опитвате вкусна кухня и красиви стари градове, без да харчите много, посетете Румъния за следващата си ваканция.

Естония

Сигурно сте чували за тази страна. Естония е уникална със своя пейзаж и богата култура. Естония има над 2000 острова, надарени с магически гори, които служат като вдъхновение за художници и разказвачи. Ако целта ви е да изпитате какво представлява пустинята, с красива природа, трябва да опитате Естония за следващата си ваканция.

България

Ще обикнете България заради нейните забавления и завладяващи структури. Можете да пътувате в страната на много достъпна цена. България е надарена с красиви артефакти, които изобразяват културния произход на страната. Горите, планините и морските курорти са красотите на тази дестинация.

Македония

Друга достъпна европейска страна за почивка, намираща се на Балканите е Македония. Това е страна, много уникална за колоездене, плуване, скално катерене и туризъм, но все още предстои да бъде изследвана от чужденци. Начинът на живот в Македония е доста достъпен; ще ви бъде много удобно да посетите там.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.