Започват консултации за съставяне на правителство


Днес и утре ще се проведат консултации с президентът Румен Радев и представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание за съставяне на правителство.

В търсене на решение за ротацията от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ водиха преговори, които продължиха два дни. Резултатите от тях остават неясни.

В 9:30 ч. днес на „Дондуков“ 2 президентът ще приеме представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, от 11:30 ч. представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, от 14:00 ч. представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“.

Утре (12 март – вторник) държавният глава ще се срещне с представители на парламентарната група на „Възраждане“ от 9:30 ч., с представители на парламентарната група на „БСП за България“ от 11:30 часа и с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ от 14:00 часа.

Преди началото на срещата вчера зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова заяви пред журналисти, че диалогът е конструктивен.

Депутатите гласуваха „за“, за оставката на премиера

Както знаете оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа „за“. Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през изминалите девет месеца.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.