Пилоти заспаха по време на полет


Министерството на транспорта на Индонезия започна разседване срещу местната  авиокомпания „Batik Air“, заради това, че двама от пилотите са проспали целия полет.

Случката е от 26 януари, но тя стана достояние едва преди дни, а пилотите са освободени временно от работа.

По време на полет от югоизточен Сулавеси до столицата Джакарта, двамата пилоти заспаха, а това доведе до куп навигационни грешки.

За щастие, 153 пътници и четирима стюардеси на „Airbus A320“ са останали невредими по време на продължилия 155 минути полет.

Това породи гняв в генералният директор на въздушния транспорт М. Кристи Енда Мурни, който призова компаниите да затегнат вътрешните правила и да отделят повече време за почивка на служителите си.

Той обяви, че започва вътрешна проверка на всички авиокомпании в страната дали спазват графиците за почивка на служителите си, за да не поставят в риск пътниците и пилотите си по време на полет.

Междувременно от „Batik Air“ обявиха, че започват вътрешна проверка и вече са запознати със случай. Заради това и компанията ще проведе „адекватна политика за почивка“, за да няма повече подобни инциденти.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.