В Испания разбиха мрежа продаваща фалшификати на Банкси


Ръчно изработените фалшификати са били продадени за 1,5 хиляди евро (1,6 хиляди долара) всяка, съобщи каталунската полиция. Banksy Pest Control Association, единствената организация, която може официално да определи автентичността на творбите на художника, потвърди подозренията на разследващите.

Членовете на бандата от Сарагоса са рисували дизайни върху картон, използвайки спрей боя и шаблони. Един от заподозрените е фалшифицирал сертификати за автентичност, за да представи фалшификатите като оригинални произведения на Банкси.

Банкси с нов арт обект в Лондон

Измамниците успяха да продадат 25 картини чрез аукционни сайтове и онлайн платформи. Жертвите на бандата са жители на Испания, Германия, Швейцария, Великобритания и САЩ.

БанксиБанкси стана известен през 90-те години с рисуването на улиците на Бристол, Англия. Най-известните творби на художника са „Well-Hung Lover“, „Flower Thrower“ и „Love in a Trash Can“, които бяха продадени на търг за 25,4 милиона долара.

Мистерията около самоличността на известния британски уличен художник Банкси винаги е била част от енигматичния му чар.

Още откакто се появява на сцената на поп културата в началото на новия век, анонимността го прави само по-интересен и привлекателен като творец.

20 години по-късно през ноември 2023г. самоличността на един от най-известните съвременни художници Банкси е разкрита. Банкси потвърждава собственото си име в забравено интервю, съобщи Би Би Си. В запис от 2003 г. репортерът Найджъл Ренч пита художника дали се казва Робърт Банкс, а той отговаря „Роби“.

 


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.