Принципи за трайно подобрение


Днес често говорим за промяна. Най-напред обаче трябва да сме наясно ЗАЩО искаме дадената промяна. Защо искаме да отслабнем или защо искаме нова работа.

Това на практика е свързано с начина, по който се чувстваме.

Хората по принцип притежават голям интелект. Но, често го използват, за да попаднат в задънено емоционално състояние. И забравят за вродените си дарби, които биха могли да използват.

Така че, трябва първо да сме наясно с емоциите си. Веднага след това обаче, трябва да си отговорим на друг въпрос.

Кое ни води в този живот ?

И той е – струва ли си? Има ли смисъл да получим всичко, за което мечтаем, ако то ще навреди на здравето ни?  Защото за да сме успешни, преди всичко трябва да сме в добро физическо здраве. Така ще управляваме и тялото и душата си.

Когато изминем първите две стъпки идва ред на отношенията ни с хората.

Да, ние не живеем заради хората, но сме част от общество и няма как да успеем сам-сами. В социума имаме различен тип отношения: семейни, професионални, романтични.

Във всеки един от  тези аспекти е хубаво да имаме здрави връзки. За тази цел трябва първо да опознаем себе си. Собствените си ценности и правила и как те влияят на околните.

Само след това ще можем да създаваме стабилни отношения с другите и да изпитаме приятното чувство, че сме оставили следа в нечий живот.

Емоционално състояние, физическо състояние, обществени отношения… и идва ред и на финансите.

За да достигнем етапът на материално изобилие, първо трябва да премахнем онова, което води до недоимък.

И да се научим да живеем последователно, за да можем да съхраняваме и увеличаваме богатството си.

И тук много хора биха казали, че един живот време не стига, за да постигнем това. И това е така, защото времето често е враг на повечето от нас. Значи трябва да го превърнем в съюзник.

Най-честата грешка е, че искаме моментален успех и незабавно удовлетворение.

А това е тотално грешно. Защото отложеното удоволствие дава възможност и време на идеите и потенциала ни да разцъфнат.

Когато това се случи, ще имаме сили да търсим стратегии и да следваме решенията си, дори когато чувстваме, че времето е спряло. когато станем господари на времето, ще осъзнаем, че това, което можем да постигнем за година не е толкова много.

Но, пък онова, което ще имаме след десет години, ще е повече от достатъчно.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.