На път към могъществото


Ако някой ни запита дали сме там, където сме искали да бъдем преди десет години, как ли ще му отговорим?  По-добре е обаче, да се запитаме сами къде искаме да бъдел СЛЕД десет години.

И да си дадем сметка как ще живеем днес, за да създадем нашето утре. Преди всичко трябва да умеем да предприемаме действия.

Вярно е, че в една и съща ситуация, различните действия водят до различни резултати.

Това е така, защото всяко действие става причина за бъдещите последствия.

Всичко това се надгражда върху предишните и ни води в определена посока. А накрая стигаме до целта… или не съвсем.

Кое ни води в този живот ?

За да контролираме живота си, трябва да забравим за модела „от време на време”.

Животът се формира от последователни действия. Само те водят до трайни промени. А съдбата ни се определя в момента на решенията.

Решенията днес определят как ще се чувстваме след години. Човекът е този, който създава обстоятелствата, а не обратното.

Защото дадена ситуация или обстоятелство е еднакво за всички. Но всеки ще вземе различно решение и съответно ще има различни последствия.

Има огромна разлика между това нещо да ни интересува и да се посветим на него. Когато просто искаме нещо, ние го заявяваме, но не проявяваме никаква ангажираност.

Друго е, когато решим, че наистина го искаме и предприеме действия това да се случи. И тогава никой не може да ни спре.

Силата на човешката воля е доказала, че е могъща, когато човек е готов да заложи съществуването си, в името на целта. А в мига, в който се посветим на набелязаната цел, сякаш и Провидението започва да действа заедно с нас.

Но, истинското решение не означава само да се посветим на онова, към което се стремим. Значи също и да се откажем от всички други възможности.

А, това е трудно. Причината е, че хората се страхуват да не вземат грешното решение. И не осъзнават, че колкото повече решения вземаме, толкова повече увеличаваме шанса си те да са правилните.

Защото така всъщност трупаме опит и знания. А знанието ни дава сила за вземане на добри решения и създаване на желани резултати.

Човешкият мозък е устроен така, че в дадена ситуация, подсъзнателно започва да конструира някакво решение.

И тази невидима сила започва да направлява нашите действия и мисли. Проблемът тук е, че не се настроени съзнателно на тази вълна.

Решенията трябва да бъдат напълно осъзнати, за да са възможно най-правилните в дадения момент. Това плуване в подсъзнателното е програмирано у повечето хора.

Трябва да излезем от тази схема. Програмирането от миналото не трябва да контролира настоящето и бъдещето ни.

А ключът тук е вземането на осъзнати решения и преодоляването на страха от грешка. Защото грешката всъщност е стъпка напред.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.