Масов поход в Брюксел за правата на жените


Във вчерашният Международен ден на жената – 8 март, в някой градове по света се проведоха мирни походи, за да се акцентира върху защитата на жените. Сред тези градове беше и Брюксел.

По данни на организаторите на събитието – антикапиталистическо движение „Световен поход за жените“, в похода са взели участие над 15 000 души.

Участниците в шествието отправиха призиви за равенство и за съдействие от полицията и правосъдието при преследването на посегателства срещу техните обществени групи.

Те са настояли, че политическите решения за ограничаване на бюджетните разходи ги водят към бедност.

Според тях в Белгия днес дискриминацията на основата на пола продължава да съществува – при заплащането на труда, с проявите на насилие у дома, на улицата и на работното място.

Сред представените искания са били също осигуряването на право на аборт в страната и премахването от наказателния кодекс на текстовете, свързани с умишлено прекъсване на бременността.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.