Да освободим силата си!


Всички имаме мечти. И всеки от нас вярва, че е специален, че има някакви дарби. Че можем да оставим следа след себе си и да превърнем светът в едно по-добро място. И често тези мечти умират. Затъмнени от разочарования, от рутината на битовизмите, в някакъв момент дори не се опитваме да ги осъществим. Ставаме неуверени и се оставяме на течението. И когато мечтата се изпари, с нея изчезва и волята сами да управляваме съдбата си.

За да не се случва това, трябва да намерим начин да освободим спящата в себе си сила. Най-напред трябва да се научим да не се разпиляваме. Повечето то нас се лутат хаотично в собствения си живот и губят ценно време. Ако се концентрираме последователно в различни области от нашия живот, промяната ще настъпи бързо. Един от важните житейски уроци е да се научим да определяме приоритетите си. И да спрем да отдаваме значение на незначителните неща.

Но промяната, за да има смисъл, трябва да е трайна. Всеки е изпитвал усещането за кратка промяна и след това отново ни връхлита чувството на безизходица. И това моментално ни демотивира. Другият проблем е, че огромна част от хората изпитват ужас към всяко ново нещо, без значение дали е положително. Новото просто ги стресира.

На път към могъществото

Има три елементарни закона за успешна промяна.

На първо място трябва да решим какво не искаме да търпим повече в живота си и в какво искаме да се превърнем. И да мислим за последствията от промяната в далечен план. Когато повишим изисквания към самите себе си, ще се вдъхновим да продължим с промяната. И тук веднага се появява крайъгълният камък.

Ако искаме високи стандарти, но не вярваме в успеха, автоматично саботираме себе си. Защото вярата е могъща сила. За това трябва да се научим да извикваме в себе си чувството на увереност.

Третата стъпка е да намерим правилният начин. За да не губим време да откриваме сами „топлата вода”, е хубаво да се огледаме. Да намерим човек, който вече е постигнал, онова, към което се стремим. И да се учим от него. Да разберем какво прави и в какво вярва. И ако се наложи да изменим малко неговия начин и да го настроим за нас. А защо не и да го усъвършенстваме.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.