Вещества, причиняващи рак, са открити в продукти за акне


Високи нива на бензол канцероген са открити при някои кремове за лечение на акне от „Clinique“ на „Estee Lauder“, „Target’s Up & Up и Clearasil“, според независимата американска лаборатория „Valis“.  Подадена е петиция, призоваваща регулаторите да отзоват опасните продукти, за да се разследват продуктите.

Компанията „Estee Lauder“ заяви, че използват бензоил пероксид само в един продукт и е в безопасни количества. Акциите на производителя са паднали с 2% след публикуването на изследването.

Рекит Бенкизер, който притежава марката „Clearasil“, съобщи, че резултатите от изследването са базирани на нереалистични начини за употреба на лекарството.

Дезинфектантите за ръце пък са били замърсени с бензен.

Слънцезащитните продукти и сухите шампоани също. Бензенът е естествена съставка на бензина и тютюневия дим и според американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията в големи количества може да причини левкемия.

Отбелязваме Световния ден за борба с рака

През последните три години той беше открит в няколко популярни продукта, което повиши осведомеността на потребителите за потенциалните заплахи в някои продукти и повдигна въпроси за надзора на FDA върху индустрията.

Компании, сред които „Johnson & Johnson“, „Unilever Plc“ и „Procter & Gamble Co“ изтеглиха някои свои продукти от пазара.

Базираната в Ню Хейвън, Кънектикът, „Valisure LLC“, лаборатория за тестване, която подаде документите във вторник и разкри предишните рискове, се позиционира като защитник на потребителите.

Valisure придобива известност с провеждането на изследвания на продукти и сключва договори с големи системи за здравеопазване, включително „Kaiser Permanente“ и Министерството на отбраната на САЩ, за тестване на лекарства, използвани от техните членове, и за отстраняване на некачествени препарати.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.