Великобритания и САЩ изграждат морски коридор за помощите за Газа


Външният министър Дейвид Камерън обяви днес, че Великобритания и САЩ ще разработят вариант за морски коридор за доставка на помощи директно към ивицата Газа.

Той сподели в социалните мрежи, че в момента двете страни преговарят с Израел да се увеличи броят на допусканите камиони в Газа. Така, че нуждаещите се бежанци да получат бързо достъп до стоките от първа необходимост.

По въпроса мнение взе и президентът на САЩ Джо Байдън. В четвъртък той обяви, че  американските войски ще създадат временно пристанище на брега на Газа. И чрез него ще се цели максимално бързо да пристига хубанитарната помощ за бедстващите палестински граждани.

Различни здравни и правозащитни организации, както и ООН предупреждават, че хората са отчаяни и имат нужда спешно от храна и вода.

Само преди дни, британските и йорданските войски проведоха съвместна въздушна операция по доставяне на храна за населението на анклава.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.